Asiakaspalautusohje

Verkkokaupassa (etämyynti) myydyillä tuotteilla on kuluttajasuojan mukainen 14 vrk:n palautusoikeus. Tuotteet voi palauttaa 14 vrk:n aikana niiden vastaanottamisesta veloituksetta takaisin myyjälle.
 
Asiakkaalla on oikeus tutustua tuotteeseen (ts. kokeilla, että tuote on toimiva). Asiakkaalla ei ole kuitenkaan oikeutta ottaa tuotetta käyttöön. Käyttöönotetuilla tuotteilla ei ole palautusoikeutta. (Esim. ajoneuvoon asennetulla xenon muutossarjalla ei ole palautusoikeutta. Esim. rekisteröidyllä vikakoodinlukijalla/testerillä ei ole palautusoikeutta)
 
Tuotteeseen tutustumisen aikana tuotetta, tuotepakkausta ja kaikkia lähetyksen mukana tulleita materiaaleja on käsiteltävä niin, ettei niihin tule käytön jälkiä. Palautetun tuotteen tulee olla jälleenmyyntikelpoinen. Tuotteet ovat asiakkaan vastuulla luovutushetkestä eteenpäin.
 
HUOM! Yritysten välisessä kaupankäynnissä ei sovelleta kuluttajansuojalakia! 14 vrk:n palautusoikeus ei koske yritysmyyntiä!
 
Miten toimit asiakaspalautus tilanteessa:
 
Palautus on toimitettava meille postin kautta asiakaspalautuksena. EMME LUNASTA ASIAKKAIDEN LÄHETTÄMIÄ POSTIENNAKKOLÄHETYKSIÄ. PALAUTUKSET AINOASTAAN POSTIN KAUTTA! EI PALAUTUKSIA MATKAHUOLLON KAUTTA!
 
Tuotteen matkaan on liitettävä palautuslomake.
 
Kirjelähetykset:
Pakkaa tuote joko alkuperäiseen kirjepussiin tai vastaavanlaiseen kuoreen ja kirjoita kuoreen palautusosoitteemme ja palautustunnuksemme sekä merkintä ASIAKASPALAUTUS tai PALAUTUS. Jätä lähetys kirjelaatikkoon tai vie se postiin jos haluat kuitin palautuksestasi.
 
Pakettilähetykset:
Pakkaa tuote joko alkuperäiseen pakettiin tai vastaavanlaiseen pakettiin ja kirjoita pakettiin palautusosoitteemme ja palautustunnuksemme sekä merkintä ASIAKASPALAUTUS tai PALAUTUS. Vaihtoehtoisesti voit myös täyttää postissa Asiakaspalautus 14 -osoitekortin, johon voit täyttää palautusosoitteemme ja palautustunnuksemme.
 
 
Asiakaspalautustunnus: 614 329
 
Palautusosoite:
Elekma Oy
Kissankulma 1
90440 KEMPELE
 
Palautettavan tuotteen matkaan on täytettävä palautuslomake, jotta tiedämme miten haluat asiakaspalautuksen kanssa menetellä.
  • Voimme vaihtaa tuotteen samaan tuotteeseen, mikäli tuote on ollut viallinen.
  • Voimme vaihtaa tuotteen myös johonkin toiseen tuotteeseen.
  • Tai palautamme tuotteesta rahat takaisin tilillesi.
Rahojen palautus tapahtuu kaksi kertaa kuukaudessa. (Kuun 15. ja kuun vimeinen päivä)