Mikä on OBD?

Ajoneuvon mukana kulkeva diagnostiikka (On-Board Diagnostics (OBD))

Ensimmäinen sukupolvi ajoneuvon mukana kulkevasta diagnostiikasta (kutsuttiin nimellä OBD I) kehitettiin California Air Resources Board:ssa (ARB) ja toteutettiin vuonna 1988 seuraamaan joitakin päästöjenohjauskomponentteja ajoneuvoissa.

Kun teknologia kehittyi ja halu parantaa diagnostiikkaa kasvoi, kehitettiin uusi sukupolvi OBD:sta. Tätä toisen sukupolven ajoneuvon mukana kulkeva diagnostiikkaa (On-Board Diagnostics) kutsutaan nimellä OBD2. OBD2 on suunniteltu seuraamaan ja ohjaamaan päästöjä ja tarkeimpiä komponentteja moottorissa tuottamalla joko jatkuvia tai ajoittaisia mittauksia tietyille komponenteille ja ajoneuvon olosuhteille. Kun ongelma on havaittu, OBD2 sytyttää varoitusvalon (MIL) palamaan ajoneuvon kojetauluun varoittaakseen kuljettajalle yleensä €Check Engine€ (tarkista moottori) tai €Service Engine Soon €(huolla moottori pian). Järjestelmä tallentaa myös tärkeää tietoa havaitusta toimintahäiriöistä, jotta asiantuntija voi tarkalleen löytää ja korjata ongelman.

Mitä eroa on OBD2 / EOBD:lla?

-Ei mitään!

OBD2 on Amerikassa kehitetty standardi, jonka mukaan kaikki vuonna 1996 tai myöhemmin USA:ssa myydyt henkilö-/pakettiautojen täytyy tukea OBD2-järjestelmää.

EOBD on taas Eurooppalainen standardi, joka määrittää, että kaikkien bensiinikäyttöisten autojen, jotka ovat myyty vuoden 2001 jälkeen ja kaikki diesel-käyttöiset autot, jotka on myyty vuoden 2004 jälkeen täytyy tukea EOBD järjestelmää (OBD2)

Nämä kaksi (OBD2 ja EOBD) tarkoittavat juuri samaa asiaa. OBD2 on siis Amerikkalainen standardi ja EOBD on Eurooppalainen standardi. Usein automallit, joita on valmistettu samanaikaisesti Eurooppaan ja Amerikkaan tukevat OBD2/EOBD -järjestelmää Euroopassakin jo vuodesta 1996 alkaen, mutta automallit, joita on ei ole myyty Amerikkaan, tukevat OBD2/EOBD -järjestelmää vasta vuodesta 2000 lähtien.

Vikakoodimääritelmät (DTC)

OBD2 diagnostiikan vikakoodit ovat koodeja, jotka ovat tallennettu ajoneuvon mukana kulkevan tietokoneen diagnostiikkajärjestelmää vastaukseksi ajoneuvosta löytyneellee vialle. Nämä koodit tunnistavat osittain ongelma-alueen ja ovat tarkoitettu tuomaan apua, mistä vika ajoneuvossa saattaa johtua. OBD2 diagnostiikan vikakoodit koostuvat viidestä kirjainnumerokoodista. Ensimmäinen merkki näyttää, mikä ohjausjärjestelmä antaa kyseisen koodin. Neljä seuraavaa merkkiä, jotka ovat kaikki numeroita, antavat lisätietoa, mistä vikakoodi on lähtöisin ja mitkä toimintaolosuhteet aiheuttivat vikakoodin syntymisen.

Tiedonsiirtoliittimen (DLC) sijainti

DLC (Data Link Connector tai Diagnostic Link Connector) on standardisoitu 16-reikäinen liitin, jossa on diagnostinen rajapinta skannausvälineille ajoneuvon mukana kulkevaan tietokoneeseen (On-Board Computer). Tiedonsiirtoliitin on useimmissa ajoneuvoissa sijoitettu n.30 cm:n (12 tuumaa) etäisyydelle kojelaudasta, kojelaudan alle tai lähelle kuljettajan puolta. Jos DLC ei ole sijoitettu kojelaudan alle, siellä tulisi olla lappu, jossa kerrotaan, minne liitin on sijoitettu. Joihinkin Aasialaisiin ja Europpalaisiin ajoneuvoihin liitin on sijoitettu tuhkakupin taakse ja tuhkakuppi pitää siirää, löytääksesi liittimen. Jos liitintä ei löydy, katso huoltokirjasta liittimen sijainti.


TAKAISIN TIETOPANKKIIN >>

 

 

 

 

Takaisin tietopankkiin