Xenon takuuohje

Huomio! Polttimoiden takuu raukeaa mikäli polttimon lasipintaa on koskettu. Esim. sormista lasinpintaan tarttuva rasva lyhentää polttimoiden elinikää. Takuu ei kata asennuksesta aiheutuneita vaurioita. Takuu ei kata polttimoiden värisävyeroja. Takuu ei kata polttimoiden kulumista, eli valotehon heikkenemistä tai värisävyn muuttumista. Takuu ei myöskään kata takuuajan jälkeen rikkoontuneita osia.

Toiminta tilanteessa jossa toinen puoli sarjasta toimii, mutta toinen puoli välkkyy/ei pala ollenkaan.

1. Vaihda ballastit ristiin siten, että polttimot pysyvät paikallaan. Mikäli vika ei siirry ballastin mukana toiselle puolelle on ballasti silloin ehjä.

TAI

Vaihda polttimot ristiin siten, että ballastit pysyvät paikallaan. Mikäli vika ei siirry polttimon mukana toiselle puolelle on polttimo silloin ehjä.

→ Näin saadaan selville onko vika polttimossa vai ballastissa.

HUOM! Mikäli kyseessä H4 muutossarja (lyhyet/pitkät) ja vika ei siirry puolelta toiselle, on vika silloin todennäköisesti relejohtosarjassa.

2. Ota viallisesta osasta valokuva ja lähetä se meille sähköpostilla. Kuva täytyy ottaa siten, että katkaistaan viallisesta osasta lähtevät johdot kokonaan poikki. Kuvassa täytyy siis näkyä viallinen osa, josta johdot on katkaistu. Kuvassa täytyy näkyä myös viallisen osan sarjanumero. Mikäli sarjanumeroa ei saada järkevästi kuvaan näkyville, kirjoita sarjanumero sähköpostiin. (KATSO ESIMERKKIKUVAT SIVUN ALLA OLEVIEN LINKKIEN KAUTTA)

Lähetä ottamasi kuva osoitteeseen xenon@elekma.com. Kirjoita sähköpostiin lisäksi joko tilauksesi numero tai yhteystietosi sekä viallisen osan sarjanumero.

Kun olemme saaneet kuvan, lähetämme takuuvaihdossa korvaavan osan viallisen tilalle.

Viallista osaa ei tarvitse meille palauttaa ellemme sitä erikseen pyydä.Toiminta tilanteessa jossa kumpikaan puoli sarjasta ei syty tai valot välkkyvät.

Vika ei ole muutossarjassa. Vika johtuu matalasta jännitteestä. Joissakin autoissa on käytössä ns. päivävalotoiminto, jossa polttimoille menevää jännitettä alennetaan. Kun jännitettä alennetaan, saattaa valoissa ilmetä syttymisongelmia ja valojen välkkymistä. Ongelmat johtuvat siis jännitteen vaihteluista.

Ongelmat saadaan korjattua asentamalla muutossarjaan esimerkiksi relejohtosarja vikailmoitusjärjestelmän ohittajilla, CANBUS ballastit tai kondensaattoreilla olevat vikailmoitusjärjestelmän ohittajat.Toiminta tilanteessa jossa H4 sarja ei vaihda valoja lyhyiltä pitkille

Jos H4 sarjan valot palavat, mutta eivät vaihda kummankaan puolen valoa lyhyiltä pitkille, on vika silloin relejohtosarjassa. Ongelma saadaan korjattua vaihtamalla sarjaan uusi rele. Jos vika ilmenee vain toisella puolella, on vika silloin todennäköisimmin polttimossa.ESIMERKKIKUVAT:

Esimerkkikuva polttimosta, klikkaa tästä!

Esimerkkikuva ballastista, klikkaa tästä!